Nödvändig städutrustning – för att rengöra en restaurang på djupet

Har du rätt städutrustning? Om du jobbar inom restaurang eller catering så är du medveten om att högtiderna är den mest intensiva perioden under året, men därefter följer också den lugnaste delen av året. Det kan vara svårt att vänja sig vid och det är antagligen också den bästa tiden att låta icke-nödvändig personal ta semester eller att dra ner på din personalstyrka.

Men för att hålla dig upptagen efter högsäsongen och för att förbereda inför nästa högsäsong (påsk är ju bara runt hörnet) så är det en bra idé att nyttja denna lugna tid för att få ditt kök i bästa möjliga skick genom att laga det som behövs och rengöra det på djupet med rätt städutrustning.

Nödvändig städutrustning till ditt kök

För att lyckas genomföra en bra djuprengöring av ditt cateringkök är det viktigt att ha rätt köksrengöringsutrustning till hands för att få bästa möjliga resultat. Rengöringsutrustning är ett väldigt brett ämne och du måste välja rätt produkter för den typ av jobb du vill utföra.

Vitala rengöringsprodukter till köket

Några av de essentiella rengöringsprodukter du behöver till köket är följande saker, dock innehåller inte denna lista allt du kan tänkas behöva:

  1. Mikrofiberdukar – Som rengöringstrasa så är mikrofiber det bästa alternativet. Den låter dig rengöra många olika ytor utan att föra över bakterier från en plats till en annan på grund av deras konstruktion. Det betyder också att de håller länge och kan återanvändas många gånger när de tvättas noggrant.
  2. Avfettning – ett av de största problemen i ett cateringkök är fett och därför är ett bra avfettningsmedel essentiellt för att se till så du blir av med alla spår från högsäsongens intensiva användande av köket då fett snabbt byggs upp överallt. Avfettning löser upp fett från dina arbetsytor och väggar på ett mycket effektivt sätt.
  3. Multirengöringsmedel – när du väl har avfettat arbetsytorna är det viktigt att se till så allt blir helt rent. Multirengöringsmedel ser till så att dina ytor blir skinande rena samtidigt som det dödar bakterier.
  4. Rengöringsmedel för golv och hårda ytor – golven och väggarna i ditt cateringkök kan vara de svåraste områdena att hålla rena. Ett kraftfullt rengöringsmedel för golv och hårda ytor är därför mycket viktigt för alla företag.
  5. Desinficering – desinficeringsmedel är en användbar multirengörare att ha till hands på företaget och det är en viktig del i en djuprengöring. Desinficeringsmedel ser till så du håller bakterierna borta.

De bästa rengöringsmedlen för köket

Olika kök kommer behöva olika nivåer av djuprengöring, det finns inget tillvägagångssätt som passar alla. Ett sätt att säkra så djuprengöringen du gör inte blir allt för ansträngande är genom att säkra så att du regelbundet städar allt eftersom du arbetar under året, så att du inte låter smuts och fett bygga upp.

Anlita en städfirma i Örebro

Om du har ont om tid eller om du tycker det är en bra investering så kan det vara värt att anlita ett rekommenderat städföretag i Örebro som sköter rengöringen av ditt kök löpande så att du slipper tänka på det. Den regelbundna städningen är mycket viktig och om du glömmer bort att göra det så kan det vara en mycket bra investering att anlita någon annan för att göra det som har rätt städutrustning. Du kan då fokusera på andra saker som är viktigare för ditt företag.